Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Herman Voss opnieuw sterk in de internecompetitie van ESG

Het ESG heeft op dit moment 24 leden en 1 aspirantlid en dan tovert internewedstrijdleider Quinten toch weer 10 partijen uit zijn (hoge) hoed. Dat daarvan nu 1 lid zich ziek had afgemeld, was jammer, maar zoiets kan gebeuren.

DSC_8643

Herman Voss trad met zwart aan tegen Jan van Os; een topper derhalve, maar wel één die in een anticlimax eindigde. Jan dacht een mooie combinatie gevonden had maar het was zijn tegenspeler die er van profiteerde. Eerst was er een pionwinst en later wist zwart ook nog eens een stuk binnen te kunnen halen en de buit was binnen.

Marcel Struik trad met zwart aan tegen Ton Selten die zeker van plan was om zijn hoge positie op de ranglijst te verdedigen. Maar Marcel is wel de betere schaker en dat liet hij in de partij dan ook duidelijk zien. Wit mocht aanvallen, deed dat naar behoren en zwart moest even in de verdediging. Maar daarbij zorgde hij wel dat zijn stukken wel zo actief mogelijk bleven. Toen Tons aanval stokte was er voor hem daarna geen houden meer aan; werd langzamerhand terug in zijn hok geduwd en wist zich daaruit niet meer te redden.

Hans Hut had in de vorige ronde heel fraai en verrassend gewonnen van de veel sterkere Geert ten Hietbrink. Zou dat hem nogmaals lukken? Dat moest dan met zwart gebeuren tegen veelvuldig oudkampioen Douwe Többen en die liet er geen gras over groeien. Hij zette gelijk met wit druk op het centrum en sloeg daarbij een aanval met a5-a4 en b5, b4 af. De partij werd daardoor wel heel scherp maar wit behield het overzicht; profiteerde eerst van een pionwinst en won daarna ook nog een stuk. Toen één van de witte pionnen door dreigde te lopen gaf Hans zich gewonnen.

DSC_8664

Zou Geert ten Hietbrink, met zwart tegen Marcelis van Holst zich weten te herstellen? Wit viel aan en de zwarte koning lag op een gegeven moment (zwaar) onder vuur. En dan is het de vraag weet wit nu ook te winnen. In het verleden heeft Marcelis wel eens vaker voor een stunt gezorgd en dus…. Deed hij dit nu eens ook weer. Zwart werd met “haar en huid” opgevreten en zal nu weer een paar plaatsen stijgen op de ranglijst.

DSC_4159 (3)

Raymond Hof tegen Bastiaan van Os, een partij die de zwartspeler het liefst wel weer wil vergeten. Hij speelde niet goed; kwam onder druk te staan  maar wist zich ter nauwer nood net staande te houden. Ook Fred van Leeuwen tegen Sergei Sarkisyan werd remise na een mooie strijd met kleine kansjes over en weer.

DSC_8577

Jan Reinink was ingeloot tegen zijn vaste sparringmaat Klaas Tiemens. Zij spelen op elke clubavond voor aanvang van de interne, een aantal korte partijtjes tegen elkaar en dus wisten beiden precies wat zij aan elkaar hebben. Jan viel aan, drong even in de stelling van Klaas, maar werd daar net zo hard weer uit verdreven. De dames sneuvelden daarbij en werd even daarop de vrede gesloten…

DSC_2917

Sebo Detmers won met wit van Anneke Boomsma. Was Anneke met de start van het schaakseizoen veelvuldig aan de winnende hand, nu lukt dat niet meer zo goed en dat terwijl Sebo na een slechte start nu de smaak te pakken krijgt. Arjen Meijeringh moest zich ziek afmelden voor zijn partij tegen Edwin Kokee, die het punt dus gratis mee mocht nemen.

Aspirantlid Tim van Loo speelde tegen Theo Dijkstra, maar die krachtsverhouding was wel wat groot. Zij speelden wel een leuke partij, die niet meetelde voor de ranglijst. Op de komende clubavond kan Tim dan mooi wennen aan het spelen met de klok, want aanstaande maandag wordt de tweede ronde van het snelschaakkampioenschap gespeeld.

ronde 17

ronde 17 stand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op januari 30, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: