Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

ESG wint massakamp tegen Hoogeveen

De jaarlijkse massakamp zit er weer op; en opnieuw was het een mooie avond en ging iedereen voldaan weer naar huis terug.

DSC_4579 (2)

Onze gasten waren al op tijd aanwezig en daardoor was er dan ook even tijd om weer wat bij te kletsen. Daarvoor hadden wij al voldoende tijd gehad om de borden, stukken en klokken klaar te zetten, evenals de koeken voor bij de koffie en thee en de heerlijke hapjes en snacks voor bij de overige drankjes, later op de avond.

 

DSC_4560 (2)

Anne-Marie vult de eieren

DSC_4572 (2)

De heerlijke hapjes vielen er goed in…

De Schaakclub Hoogeveen kwam met 15 leden net zoveel als wij er dachten te hebben. Dachten, want hoewel bij ons 13 leden hadden opgegeven, kwamen ook de voor Hoogeveen (KNSB) acterende ESGers uit Emmen zodat wij ook op 15 leden stonden. Echter dan doet zich er een probleem voor; Geert moest voor zijn werkzaamheden naar Amsterdam en kon niet op tijd terug zijn in Emmen en moest zich later alsnog geheel  afmelden. Dat leverde voor het tweede team van ons de nodige problemen op, want steeds te beginnen met een 1-0 achterstand is natuurlijk niet leuk. Er werd gespeeld in teams van 4 spelers die elkaar één keer troffen; hetzij met wit, hetzij met zwart. In de eerste en derde ronde hadden Hoogeveen aan alle borden wit, dat hadden de ESGers in de 2e en 4e ronde. In totaal waren er dus 16 partijen te spelen. Er was ook nog een speeltempo en dat is voor een rapid-toernooi als deze 20 minuten per persoon per partij.

DSC_4581 (2)

Ons tweede team begon dus al hun wedstrijden met een 1-0 achterstand, maar door de overige 3 leden van dat team werd keihard geknokt voor de overige drie punten die daarna nog beschikbaar waren in elke ronde. In die eerste ronde ging het team wel hard onderuit (3-1) mar herstelde zich in de daarop volgende ronden; via een 2-2 in ronde twee naar overwinningen van 3-1 en 2½-1½ in de derde en vierde ronde. Daarmee wist ons tweede team hun duels met het tweede team van Hoogeveen toch winnend af te sluiten: 8½-7½. Willem was de “grote” man in dit team; hij won al zijn partijen.

DSC_4571 (2)

Nadat de eerste twee teams samengesteld waren bleven voor de overige teams van zowel Hoogeveen als wij 7 spelers over zodat Jan van Os – die inviel als wedstrijdleider voor Geert – samen met onze gasten dat in deze groep met alle 7 spelers aan de start zouden komen. Daar er vier ronden gespeeld zouden worden, konden de spelers niet tegen elk lid van het andere team spelen. Dat geeft in de uitslag ook een ietwat vreemd beeld; twee spelers met 4-4 en 3 spelers met 3-4. Bij ons won Raymond al zijn partijen terwijl Jeroen dat bij Hoogeveen dat deed. De winst ging hier ook naar ESG: 17½-10½. In deze groep werden er in totaal 28 partijen gespeeld.

DSC_4570 (2)

Het eerste team had het zwaar tegen het op papier veel sterkere eerste team van Hoogeveen. Alleen in de derde ronde wisten wij Hoogeveen te verslaan, in de andere ronden waren zij telkens te sterk voor ons. De Hoogeveners wonnen in deze groep met 9½-6½.

Wedstrijdleider Jan van Os zorgde voor een goede begeleiding van deze wedstrijd terwijl Douwe (met medewerking van Anne-Marie) voor de hapjes had gezorgd. Verder verdient Geke een grote pluim en dank voor haar bijdrage aan deze mooie avond.

massakamp

Ook na het officiële programma bleef haast iedereen en werd er niet alleen nagepraat maar ook – natuurlijk – geschaakt…

DSC_4591 (2)

Al met al konden wij terug zien op een zeer geslaagde avond en vielen de versnaperingen bij onze gasten als wel bij ons zelf er goed in. Ook aan de bar was het gezellig, waar Geke het behoorlijk druk had met ons te voorzien van de benodigde drankjes. 

DSC_4585 (2)

DSC_4583 (2)

 

 

Eén reactie op “ESG wint massakamp tegen Hoogeveen

  1. Raymond
    juni 4, 2019

    Complimenten! Met name de catering!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 4, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: