Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

De interne competitie; ronde 10

In de interne werden in de 10 e ronde de volgende partijen gespeeld.

10e ronde

Hans tegen Jan R. werd 1-0, mede doordat Hans op een gegeven moment – nadat zwart g6? speelde –  Pxe6 kon spelen en daarmee gelijk mat op g7 dreigde. Fred tegen Marcel werd winst voor de zwartspeler mede door het winnen van een aantal pionnen door Lxf4; xg3 en xh2. Daardoor zal hij ongetwijfeld wel weer een aantal plaatsen stijgen op de lijst.

DSC_4741 (2)

Herman had een gemakkelijke avond tegen Jan v Os. Al snel won wit een pion; daarna nog één, waarna hij de strijd dicteerde en zwart geen kans gaf op beter uitzicht. Deze strijd was dan ook snel beslist.

Ook Sebo had een vrij gemakkelijke avond en won in een toreneindspel van Klaas. Douwe verkreeg, mede door het ietwat passief spel van Geert al snel enig overwicht en kreeg daarbij ook nog een +pion op de c-lijn. Geert offerde nog wat materiaal voor beter spel, maar dat mocht niet baten en won wit deze strijd.

Arjen kreeg tegen Marcelis de kans om zich “onsterfelijk” te maken door een heus Dameoffer! Hij durfde het niet aan en verloor juist in die stelling de strijd.

Zeer kansrijk was in die stelling cxd6. Na Lxc2 volgt dxe7-bv Dc7  exf8+-Lxf8  Txc2

Sergei won in de opening een pion tegen Jan Willem; verloor vervolgens er weer twee en had in het eindspel remise voor het grijpen. Dacht echter even te lang na en zag opeens een “vlag” op zijn klok verschijnen. Jammer voor hem, maar een geluk voor de nummer twee op de lijst.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op november 20, 2019 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: