Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Zomeravondschaak op het terras van De Bras(serie)

Evenals vorige week troffen een achttal leden van het ESG uit Emmen elkaar voor de tweede keer op het terras van da Brasserie. Zij kwamen daar niet alleen voor het genieten van diverse consumpties, maar meer om mooie schaakpartijen te kunnen spelen. Maar eerst was er genoeg ander gespreksstof, immers een aantal van die leden hadden elkaar sinds de laatste clubavond op maandag 9 maart elkaar niet meer gesproken vanwege de Coronacrisis. Alleen daarom was het al erg leuk om hier aanwezig te zijn. Ook mochten wij daarbij Rob van harte welkom heten en ontmoeten die tijdelijk – wellicht voor 1 jaar – graag met ons mee wil spelen.

Gezellig bij elkaar op het terras van de Bras.

Jan van Os was ook even aanwezig, niet zozeer om te spelen – zoals hierboven tegen Jan Willem – maar meer om als voorzitter van het ESG de nog niet afgeleverde hapjes aan een aantal leden te overhandigen waarvan het waarom in het door hem geschreven stukje elders op deze site te vinden is.

Daarbij kregen Jan Willem voor het organiseren van de onze Lychess-wedstrijden op de maandagavonden en Douwe voor zijn verslaggeving daarvan als dank daarvoor beiden een heerlijk reep chocola.

Daarna werd er volop geschaakt, leuke verrassende partijen waarbij in eens bleek dat ook de sterkeren ineens ook maar mensen waren en soms de mooiste combinaties afwisselden met “briljante” blunders…. Het viel dan ook niet altijd mee om op die kleine bordjes en onderwijl genietend van heerlijke biertjes e.d. altijd even goed bij de les te zijn. Op de foto hier boven zit Ton zijn zet te overwegen in de partij tegen Jan.

De partijen van Marcelis hebben altijd wel weer iets bijzonders; verrassende zetten die zo’n partij soms zodanig beïnvloeden dan menigeen ineens een compleet ander resultaat zien dan men eigenlijk had verwacht. Ook de partijen van hem tegen Anneke waren weer leuk om te volgen.

Douwe tegen Willem zijn ook altijd weer bijzondere wedstrijden, waarbij beide heren wel aan elkaar gewaagt zijn. Maar ook met verrassende zetten of gedurfd spel. Werd deze partij gewonnen door Willem, in de revanche kaapte het paard van Douwe op een gegeven moment in drie zetten(!) de beide witte torens van het bord…

Marcelis kon zijn lol niet op tegen Rob; zo stond hij minder, daarna ineens veel beter tegen de sterke zwartspeler. Alleen kwam hij helaas net 1 zet te kort om zwarts laatste pion van het bord te slaan alvorens zijn vlag viel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 2, 2020 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: