Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Schaken en sportdag/koningsspelen

Afgelopen vrijdag waren er de Koningsspelen. Die vinden altijd plaats op de vrijdag voor Koningsdag. In Klazienaveen wordt er dan een sportdag voor de basisscholen gehouden waarbij de kinderen kennis kunnen maken met sporten. Ze kunnen kiezen uit een aantal sporten die in clusters zijn gerangschikt. Ook schaken is één van de sporten.

Dat betekent dat er drie keer zo’n 18-20 kinderen een korte kennismaking van drie kwartier met het schaken krijgen.

Voor de lockdowns ben ik daar ook geweest. Schaken zat toen in een cluster met boksen en badminton en ik zat toen in de sporthal. Dit jaar was het samen met voetballen en baseball. En daarom zat ik in de kantine van FC Klazienaveen.

Een overzicht van de opstelling

De bedoeling was dat de kinderen de sporten zouden kiezen die ze niet kennen, maar ze kozen vooral sporten die ze al deden. In één groep vroeg ik wie op voetballen zaten. Dat bleken 13 van de 16 te zijn. Niettemin vonden de meeste kinderen schaken leuk, hoewel een enkeling het wel saai vond.

Zoals te verwachten was de eerste groep het meest geïnteresseerd. Die waren nog fit. De laatste groep was afgepeigerd en dan is de aandacht wat minder.

48 kinderen hebben in ieder geval kennis gemaakt met het schaken. Vroeger had Klazienaveen een grote jeugdschaakclub (KDC). Verschillende ouders hadden daar leuke herinneringen aan. Herman en Raymond zijn hier nog lid van geweest. Toen werd er ook nog schaakles gegeven op alle scholen in Klazienaveen met een grote scholenschaakcompetitie (samen met Emmen en Emmer-Compascuum) na schooltijd. Ook Monique kwam nog even langs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op april 23, 2022 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: