Emmer Schaak Genootschap

ESG Emmen

Witte Maandag

Vorige week was zwart de dominante kleur op onze clubavond.
Deze week was wit aan de beurt. Alle witspelers wonnen hun partij op Raymond na.
Hoopvol was ook dat de geuite wens van 10 partijen werd gehaald, want ik kan de vier dapperen meetellen die de strijd aanbonden met een op papier veel sterker Sissa in de viertallencompetitie.

Twee sterke spelers zijn recent begonnen aan een inhaalrace op de ranglijst. Zij stromen door ons systeem vrij laag in, nadat twee derde van de IC reeds is verspeeld. Daarom maar een verslag van onderop.

Wim heeft zich op zijn terugkeer in ons eerste voorbereid door een les blijmoedig schaak met Edwin. Dat werd een succes en wij hopen dat hij dat vrijdag opnieuw kan bereiken te weten een blijmoedige overwinning bij de uitwedstrijd tegen Sissa 3.

Han trad al voor de tweede keer in het IC strijdperk en toonde opnieuw een enorme strijdlust. Vorige week wist Reint het hem knap moeilijk te maken, maar Jurjen bakte er in de openingsfase niets van en had binnen 10 zetten beter kunnen opgeven.

Marcelis trok weer eens flink van leer tegen Raymond en dat leverde na een aanval een kwaliteit op en later de winst.

Ook Hans pakte de zaken zoals gebruikelijk weer zeer voortvarend aan en kon Reint behoorlijk in de tang nemen. Reint werd steeds verder terug gedrongen en verloor.

Evert richtte al snel alle pijlen op de koning van Jan R. Die had in eerste instantie juist de meeste stukken naar de damevleugel gestuurd en ook nog op een plaats gezet waar zij geen activiteit konden ontplooien. Toen deze stukken naar de belaagde koning werden gedirigeerd was het al te laat.

Almar wist naar eigen zeggen tegen Leo geen goed spel te ontwikkelen, had hij maar aan onze opening moeten vasthouden!

Herman leek in eerste instantie tegen Jan niet veel te bereiken. Natuurlijk die dubbele g-pion kan problemen opleveren, maar Jan leek voldoende tegenspel te kunnen ontplooien. Toen was er plotseling door Jan een kwaliteit ingeleverd en lijkt Herman het eindspel vrij eenvoudig te gaan winnen.

Douwe speelde de opening tegen Arie vrij actief en kreeg een iets beter spel. Terwijl Arie de druk probeerde te neutraliseren probeerde hij en passant een klein lokzetje en tot zijn grote verbazing speelde de lang nadenkende Douwe juist deze zet veel te snel en kon hij direct opgeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 11, 2015 door in Geen categorie.

ESG speelt in:
‘t Brinkenhoes
Mantingerbrink 140
Emmen Bargeres

speelavond:              maandag 18:30 jeugd      maandag 19:30 senioren

jeugdafdeling:
Info:  Jan van Os
Tel: 06-40818120

verdere gegevens ESG:    zie bestuur ESG

 

voorzitter:
Willem Boontje
Tel: 06-51558760

Indeling interne competitie:
Almar Gerbens
Tel: 06-53143640

Externe competitie:
Arvid Slump
Tel: 06-52736676

 

Heeft u zin in schaken?

Dan zijn wij op zoek naar u! De schaakvereniging ESG in Emmen verwelkomt nieuwe leden van harte in haar vereniging. Wij spelen op maandagavond vanaf 19:30 uur (jeugd om 18:30 uur) in wijk- centrum  ’t Brinkenhoes, Mantingerbrink 140 in Emmen-Bargeres.

Info:  Jan van Os               Tel: 06-40818120

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: